20171004 Dordtenaren opgepast voor zwanen Spuiboulevard Dordrecht TstolkDORDRECHT – Toezicht houden op zwanennest met broedende zwanen – gedurende Dancetour op de Spuiboulevard op Koningsdag. Dat is de oproep die de Partij voor de dieren werkgroep Dordrecht doet aan vrijwilligers die ‘de wacht’ af willen wisselen bij het nest, zodat ieder die zich aanmeldt een uurtje toezicht houdt en zorg dat de zwanen met rust gelaten worden. Bron : dordt Centraal

 

 

 

 

 

 

 

Leo Jabaaij, actie-coördinator van de Partij voor dieren Dordrecht: “Wij zijn niet tegen festivals of andere evenementen. Het gaat om de combinatie van (mensen)feestjes en het hierbij rekening houden met dieren, natuur en milieu. Het was al geruime tijd bekend dat er een muziekfestival gehouden ging worden op de Spuiboulevard in Dordrecht én het was ook bekend dat hier jaarlijks, rond deze tijd, zwanen nestelen. Het nu geplaatste schermpje om het nest, lijkt dan een aardig gebaar, en stelt alleen een aantal mensen tevreden maar zeker niet de broedende zwanen! Wij vinden dat hier, zeker in het vervolg, anders mee omgegaan moet worden. We hopen dat de geluidshinder de dieren niet zal wegjagen. Het enige wat wij, op deze dag, nu nog voor deze dieren kunnen doen is waken over hun veiligheid, zodat bezoekers van dit festival deze dieren niet lastig gaan vallen”, aldus Leo Jabaaij.
Het muziekfestival Dancetour op de Spuiboulevard duurt van 13.00 tot 21.00 uur. Wie wil helpen kan de partij benaderen via dordrecht@partijvoordedieren.nl of reageer op de oproep via Facebook: Werkgroep Dordrecht Partij voor de Dieren.