20172401 Aanpassingen verkeerssituatie Wijnstraat Dordrecht TstolkDORDRECHT – Het college van B&W heeft bewoners een aantal maatregelen voorgelegd om de verkeerssituatie in de Wijnstraat te verbeteren. Veel bewoners reageerden er positief op. Het college stelt de gemeenteraad daarom voor in te stemmen met het pakket, als alternatief voor eenrichtingsverkeer in de Wijnstraat. Bron : Dordt Centraal 

 

 

 

 

 

 

In 2013 heeft de gemeenteraad besloten in de Wijnstraat eenrichtingsverkeer in te voeren, als onderdeel van het Verkeersstructuurplan Centrum. Er zijn echter twijfels of dit de verkeersproblemen oplost. Het college vroeg de bewoners welke verkeersproblemen zij in de straat ervaren en aan welke oplossingen zij denken. Op basis van reacties van bewoners, verkeersschouwen en gesprekken met passanten zijn verschillende maatregelen op een rij gezet als alternatief voor eenrichtingsverkeer. De bewoners reageerden overwegend positief op de voorgestelde maatregelen en op het handhaven van tweerichtingsverkeer.

 

 

De maatregelen gaan onder meer over het handhaven op fout parkeren, het gebruik van kleinere bussen, het plaatsen van paaltjes om het over de stoep rijden te voorkomen en het verbeteren van de vormgeving van de passeerhavens. Alle voorgestelde maatregelen zijn terug te vinden op de website van de gemeente (Parkeren en verkeer>Wijnstraat).