20171603 Dordtse Eiffeltoren mag officieel blijven Dordrecht Tstolk 001DORDRECHT – Na bijna anderhalf jaar heeft Wereldkeuken Lizz nu eindelijk zekerheid. De vergunning voor de Dordtse Eiffeltoren is binnen. Eigenaresse Jacqueline Zweedijk: “Hij mag blijven! We hadden de hoop al bijna opgegeven.” Om dit goede nieuws te vieren heeft Lizz een mooie actie voor al haar klanten: er wordt een reis naar Parijs weggegeven! Kans maken op deze trip is heel makkelijk. Bron : Dordt Centraal 

 

 

 

 

 

 

 

De constructie van 9 meter hoog staat al sinds de opening van Lizz, 2,5 jaar geleden, voor de deur. Ruim een jaar geleden werd het ‘bouwwerk’ een discussiepunt binnen de Dordtse gemeenteraad. De Welstandscommissie keurde de aanwezigheid van de Dordtse Eiffeltoren af. Het college echter besloot de regels in het gebied te versoepelen en stelde voor het terrein, op de strook langs de toegangswegen na, welstandsvrij te maken. De raad stemde in. Er moest echter nog wel een vergunning voor de Dordtse Eiffeltoren ingediend worden. Die werd vrijdag officieel afgegeven aan Jacqueline en haar partner Eelco. Tijd voor een groots feest!

 
“We hebben destijds de Facebookpagina de Dordtse Eiffeltoren moet blijven aangemaakt. Mensen kunnen nog tot en met 31 maart hun foto met de Eiffeltoren er op plaatsen. Vervolgens kiezen we de 25 beste foto’s die we op de Facebookpagina de wereld van Lizz plaatsen. De tien foto’s die de meeste stemmen, likes, hebben gekregen maken kans op de reis naar Parijs die we weggeven. Ik heb altijd gezegd dat ik dat zou doen, als de Eiffeltoren mocht blijven. Ik moet natuurlijk woord houden”, aldus Jacqueline. De laatste tien worden uitgenodigd voor een Frans feest op 21 april bij Wereldkeuken Lizz. “Zij krijgen een diner voor twee aangeboden en op de avond maken we de winnaar bekend!”, besluit Jacqueline die heel blij is dat de toren, die ze ooit eens tegenkwamen, nu officieel mag blijven staan. In het restaurant staat overigens de scheve toren van Pisa.
Meer informatie over Lizz op www.dewereldvanlizz.nl.