20170903 College wil recreatiegebied De Viersprong opknappen Dordrecht Tstolk 002DORDRECHT – Recreatieterrein de Viersprong behoeft een opknapbeurt om officieel zwemwater te blijven. In de opknapbeurt zit ook een voorstel voor aanpak van het speelbos en de aanleg van een tweede strandje . Bron : Dordt Centraal 

 

 

 

 

 

 

 

Nu het dagrecreatieterrein van de Nieuwe Dordtse Biesbosch (de strook langs de Provincialeweg) van de baan is, heeft de gemeente geld over. In september 2016 heeft de gemeenteraad besloten dat deze 600.000 euro besteed mag worden aan het aantrekkelijker maken van de Viersprong als zwemlocatie voor vooral jonge gezinnen en tieners. De gemeenteraad wil investeren in het recreatiegebied met een sobere en duurzame inrichting.
Bestuur voorlichter Karin Stevens: “Het college wil het huidige strandje wel zo snel mogelijk opknappen om het met een versnelde procedure nog voor de zomer weer aan te wijzen als officieel zwemwater. Als de rest van de Viersprong is opgeknapt, wil de gemeente voor een groter gebied de officiële status van zwemlocatie aanvragen.”

Eilandje of steigers
“Op dit moment is er een schetsontwerp voor het gebied waarin een tweede strandje is opgenomen en ook het speelbos een ander karakter krijgt. Daarnaast is er sprake van een eilandje waar naar toe gezwommen kan worden. Een steiger of drijvend vlot is één van de andere mogelijke opties. Waar het strandje precies moet komen en hoe het vernieuwde speelbos eruit gaan zien is nog niet bekend. Als de gemeenteraad in haar eerstvolgende vergadering besluit dat de schets een goede aanzet is om een plan te maken dan zal de gemeente een definitief ontwerp uitwerken met onder andere Staatsbosbeheer, Provincie Zuid-Holland, Waterschap Hollandse Delta, Parkschap Nationaal Park de Biesbosch, Omgevingsdienst Midden-Holland en de uitbater van de horecagelegenheid.”