vsp dordrechtDORDRECHT – Onlangs heeft de gemeente aangegeven in de loop van 2017 de parkeervergunningen en de bezoekersvergunningen digitaal te gaan aanbieden. Al op 3 april 2017 wordt gestart met het digitaliseren van de bezoekersvergunningen. Vanaf deze datum blijken de kraskaarten al niet meer verkrijgbaar te zijn.

 

 

 

De VSP maakt zich zorgen of u met de invoering hiervan voldoende rekening houdt met onze ouderen. De VSP heeft daarom voor u de volgende vragen;

– Is bij u bekend hoeveel ouderen niet op de digitale snelweg zitten, met andere woorden niet in bezit van tablet of computer zijn? Heeft u hier een indicatie van?

– Ouderen machtigen regelmatig anderen om op de digitale snelweg zaken voor hen af te handelen. Dit machtigen is niet altijd in alle gevallen mogelijk. Heeft het college ervoor gezorgd dat ouderen anderen kunnen machtigen? Indien dit niet het geval is, zorgt u ervoor dat dit voor de invoering op 3 april is geregeld?

– Is het mogelijk dat ouderen wel de kraskaarten kunnen blijven gebruiken ook als zij niemand hebben die zaken voor hen kunnen regelen?

– Veel ouderen zijn afhankelijk van mantelzorgers. Is 180 uur parkeren op jaarbasis wel voldoende? Of kunnen er meer uren ingekocht worden?

– Binnenkort zullen informatieavonden worden georganiseerd waar met een presentatie wordt uitgelegd hoe het bezoek digitaal moet worden aangemeld. Hoe gaat het college zorgen dat ouderen geïnformeerd worden? Hoe gaat het college de ouderen in zijn totaal meenemen in dit geheel? Omdat het hier volgens ons verder gaat dan informeren horen wij graag uw ideeën hierover!