20171602 uitreiking Gezonde School Vignet Dordrecht Tstolk 001DORDRECHT – Geert Groote is de eerste basisschool in Dordrecht die zich ‘gezonde school’ mag noemen op het gebied van voeding. Ook De Margriet in Zwijndrecht en De Meander in Hendrik-Ido-Ambacht haalden het vignet ‘voeding’ binnen, waarmee de drie scholen de eerste zijn in Zuid-Holland Zuid. Bron : Dordt Centraal 

 

 

 

 

 

 

 De scholen werkten er het afgelopen jaar hard aan om, met ondersteuning van de GGD ZHZ, een gezond voedingsbeleid in te voeren. Donderdag kwam wethouder Karin Lambrechts het vignet feestelijk uitreiken aan de school in Stadspolders. Geert Grote en de andere twee scholen hebben het vignet ‘voeding’ verdiend door lessen over gezonde voeding in te voeren en gezond eetgedrag tijdens de ochtendpauze, lunch en bij traktaties te stimuleren. Ouders spelen hierbij een grote rol, maar ook de directie, onderwijzend personeel en ouderraad of medezeggenschapsraad zijn nauw betrokken.

Betere prestaties

De ‘Gezonde School’-aanpak helpt scholen structureel aandacht te besteden aan gezondheid op verschillende vlakken. “Eén op de acht kinderen in de basisschoolleeftijd is te zwaar. Vaak ligt dit aan een ongezond voedingspatroon”, zegt Gezonde School-adviseur Fatima Debjani van de GGD. “Gezonde leerlingen presteren beter. Gezond gedrag stimuleren is belangrijk, omdat op jonge leeftijd een belangrijke basis wordt gelegd voor de toekomstige (on)gezondheid.” In maart is er weer een nieuwe mogelijkheid voor scholen om gebruik te maken van het extra ondersteuningsaanbod Gezonde School.