KLPD heliDordrecht – Zondag 12 februari zijn drie vrouwen in Dordrecht beroofd van hun tassen. De politie onderzoekt of het gaat om dezelfde dader en is op zoek naar getuigen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorstraat

Het 61-jarige slachtoffer liep zondagochtend rond negen uur naar haar auto die in de Voorstraat geparkeerd stond. Zij zette haar tas op de achterbank en wilde instappen toen er opeens een man naast haar auto stond. Hij opende het portier, griste haar tas van de achterbank en rende daarna direct richting centrum, vermoedelijk richting de Heer Heymansuysstraat of Marienbornstraat.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar mensen die rond negen uur ‘s morgens een man hebben zien rennen in de Voorstraat, Heer Heymansuysstraat of Marienbornstraat met de tas van de vrouw. Het gaat om een grote, witte tas met een bruin/groen takkenmotief erop. 

Krispijntunnel

Omstreeks elf uur wordt een 87-jarige Dordste beroofd in de Krispijntunnel.  Lopende door de tunnel zag de vrouw even verderop een man met een zwarte fiets in de hand staan. Toen de dame hem passeerde, rukte hij haar schoudertas van haar nek. Vervolgens fietste hij richting centrum met zijn buit.

Derde maal

Rond half vier ’s middags is het opnieuw raak in de Krispijntunnel. Een 22-jarige Dordste liep eveneens door de tunnel toen zij een man passeerde. De man, die lopend was, pakte haar tasje vast en wilde deze losrukken. De vrouw hield echter ook stevig vast. Uiteindelijk brak de riem waardoor de man met haar tas kon wegrennen. De vrouw zette de achtervolging in, maar raakte de man bij de Bellevuestraat helaas uit het zicht. Tijdens haar achtervolging passeerden de dader en de vrouw een man. Dit was vlak voor de Kilwijkstraat. De poltie is in het bijzonder op zoek naar deze man.

Contact

De politie onderzoekt of het in alle drie de gevallen om dezelfde dader gaat. De politie komt graag in contact met getuigen die op genoemde locaties of tijdstippen de dader voorbij hebben zien komen. Heeft u informatie die relevant kan zijn, neemt u dan contact op met het High Impact Team van district Zuid-Holland Zuid via 0900-8844. Als u liever anoniem wilt blijven, kan dit ook via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.