55113_Omleiding_Johan_de_WittDORDRECHT – HVC start maandag 13 februari met de aanleg van een warmteleiding in de J. de Wittstraat en verder richting de Spuiboulevard en de Hellingen. Om de binnenstad van Dordrecht bereikbaar te houden wordt de leiding in fases aangelegd.

 

 

 

 

 

 

 

In de eerste fase wordt tussen de Koningin Wilhelminastraat en de rotonde een sleuf gegraven, waarin de warmteleiding wordt aangelegd. Van het Tomadohuis tot voorbij de kruising met de Singel wordt een zogenaamde HDD-boring uitgevoerd. In deze fase, die naar verwachting drie weken duurt, wordt op de J. de Wittstraat de rijbaan richting centrum deels afgesloten. Er wordt een omleiding ingesteld voor gemotoriseerd verkeer. Fietsverkeer blijft mogelijk en ook het voetpad blijft bereikbaar.

Vervolg

De werkzaamheden omvatten in totaal tien fases en duren naar verwachting tot half augustus. Op www.warmtenetdordrecht.nl staat meer informatie over de werkzaamheden en de bereikbaarheid van de binnenstad van Dordrecht. Binnen enkele jaren wordt het warmtenet uiteindelijk zo’n zeventien kilometer lang en zal het zo’n 10.000 woningen en bedrijven van (rest)warmte voorzien.