20172601 Kinderboerderij Weizigt Dordrecht Tstolk 001DORDRECHT – De kippen, ganzen, kalkoenen en eenden op de Stadsboerderij van Duurzaamheidscentrum Weizigt moeten voorlopig in hun hok blijven nu niet duidelijk is wanneer de vogelgriep uit ons land is geweken. De eieren van de vogels, die normaliter bij het infopunt worden verkocht, worden zolang als de vogelgriep maatregelen door het ministerie worden opgelegd, weggegooid. Bron : Dordt Centraal

 

 

 

 

 

 

Dierverzorger Alex Teuteberg vertelt: “We hadden dit najaar al eerder deze vogelgriep periode zien aankomen en hebben de hokken van de vogels vergroot. Zodoende hebben ze nu gelukkig een fijn onderkomen. We krijgen weinig vragen van bezoekers over de vogelgriep maar we hebben wel de indruk dat het wat minder druk is op onze boerderij. De toegang vanaf de Krispijnseweg, het Koetshuis naar de Stadsboerderij is afgezet want die loopt via het vogeleiland. Op het hek dat sinds 10 november het vogeleiland afsluit, staat een bordje met informatie over de vogelgriep. Het betekent dus omlopen om in de Stadsboerderij te komen via het park. Bezoekers lopen echter geen groter risico het vogelgriepvirus te krijgen door een bezoek aan ons dan door het lopen over straat.”

Geboortegolf

De Stadsboerderij heeft sinds twee weken een melk bok in huis. “Nieuwe dieren zetten we altijd eerst twee weken in quarantaine om eventuele besmettingen te voorkomen. Volgende week mag het mannetje los en dan is het afwachten hoeveel vrouwtjes hij zal gaan bevruchten. Over twee weken verwachten wij lammetjes van onze twee ouessant schapen. Ons minikoetje Dahomey verwacht in april te kalveren. Daarna barst de geboortegolf los bij de dwergeitjes,” aldus Alex.