170123 Workshops Vincent Van Gogh bij ToBeDORDRECHT – Van februari tot en met april organiseert ToBe cultuurcentrum verschillende schilderworkshops in de stijl van Vincent Van Gogh. Er zijn workshops voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en voor volwassenen. Geef je snel op en kruip in de huid van Van Gogh! ( Foto:Workshops Vincent Van Gogh bij ToBe ) 

 

 

 

 



 

140 jaar geleden woonde Vincent van Gogh (1853-1890) van januari tot en met april in Dordrecht. Vincent werkte in die tijd bij boekhandel Blussé en Van Braam aan het Scheffersplein. Hij schreef in zijn brieven aan zijn broer Theo dat hij in deze periode graag door de historische binnenstad wandelde. Hij bezocht diverse kerken en het Dordrechts museum.

 

Op uitnodiging van de initiatiefgroep van Vincent Van Gogh in Dordrecht, wordt er een aantal bijzondere activiteiten in Dordrecht georganiseerd, waaronder workshops bij ToBe. Zo is er bijvoorbeeld een buitenschilderactiviteit voor volwassenen in het voorjaar waarbij het omringende (Biesbosch)landschap wordt geschilderd. Ook is er een workshop voor kinderen waarbij de stillevens en schilderijen van de plekken waar Vincent Van Gogh woonde als inspiratie dienen. Er wordt een ‘klein decor’ gemaakt met karton en verf in de stijl van Van Gogh. Er zijn vier workshops voor kinderen en vier voor volwassenen. Schilder mee onder leiding van Diana van Hal en Helen Hietbrink! Bekijk het volledige workshopaanbod en schrijf je in op www.tobe.nl.