20150501 Nieuwjaarsreceptie gemeente Dordrecht Tstolk 002DORDRECHT – Burgemeester Brok is woensdag door de Provinciale Staten voorgedragen voor de functie van Commissaris van de Koning in Friesland. Het kabinet zal op korte termijn een besluit nemen over deze voordracht. Burgemeester Brok laat op de site van de gemeente weten dankbaar te zijn voor de zeven jaren die hij in Dordrecht heeft gewerkt. Bron : Dordt Centraal 

 

 

 

 

 

 

‘Het afscheid zal hem niet gemakkelijk vallen. Hopende op een positief besluit van het kabinet zal hij zich ook de komende tijd in blijven zetten voor de stad’, valt er te lezen. Arnoud Adrianus Maria Brok (29 juli 1968, Leerdam) is sinds 2 februari 2010 burgemeester van Dordrecht. Bij de Commissaris van de Koningin kwamen destijds 22 sollicitatiebrieven binnen voor het burgemeesterschap van Dordrecht. Er volgde volgens de voorzitter van de vertrouwenscommissie Wim van de Kruijff (CDA) een pittige selectieprocedure. Daarbij werd het door de gemeenteraad opgestelde profiel en de inbreng van de paar honderd Dordtenaren die hun mening gaven meegenomen. Daar kwam uit dat de opvolger van Bandell een ‘verbindende netwerker met vernieuwingskracht’ moest worden. Er werden gesprekken gevoerd met een selectie van zes kandidaten. Met de drie personen die daarna overbleven volgden opnieuw gesprekken. Uiteindelijk werd voor Brok gekozen omdat hij relatief jong is, fris en vernieuwingsgezind.
Begin dit jaar werd Brok opnieuw beëdigd tot burgemeester van Dordrecht. De Commissaris van de Koning ontving voor de herbenoeming een aanbeveling van de gemeenteraad van Dordrecht. De raad sprak in een besloten vergadering over deze aanbeveling en stemde met overtuiging en enthousiasme in met het voorstel tot herbenoeming.