Decoreren van de kerstboom in Huis Van GijnDORDRECHT –  Zeker tijdens de donkere dagen rond Kerstmis voelt Huis Van Gijn als een warme winterjas. Vanaf 6 december wordt het huis omgetoverd tot een waar kerstpaleis. Tijdens ‘Kerst in Van Gijn’ beleeft de bezoeker hoe het was om in de 19de eeuw Kerstmis te vieren. In alle mooi aangeklede vertrekken proeft de bezoeker de kerstsfeer, maar er ontbreekt iets… ( Foto: Mascha Joustra ) .

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen jaar heeft Huis Van Gijn dankzij een gulle donatie een mooie selectie antieke kerstdecoratie aan haar collectie kunnen toevoegen. Inmiddels beschikt het museum over voldoende materiaal om twee kerstbomen – in de Tuinkamer en de Rode Salon – rijkelijk op te kunnen tuigen.

Voor de boom in de Tapijtenzaal ontbreekt het echter aan nog historische versiering. Daar doet Huis Van Gijn een oproep. Heeft u op zolder nog oude kerstversiering (van voor 1950) waar u niets meer mee doet? Neem dan contact op met Sylvia van Aartsen, PR Marketing Huis Van Gijn (s.van.aartsen@dordrecht.nl) en wellicht schittert uw decoratie in december wel in het museum.