Opening gebouw inspectiedienst 2 nov 16 007ZWIJNDRECHT – Afgelopen woensdag heeft burgemeester Dominic Schrijer  het nieuwe rijksinspectiekantoor feestelijk geopend. Het gebouw, gelegen aan de Westelijke Parallelweg in Zwijndrecht, was jarenlang in gebruik bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). ( Fotobijschrift: Opening van het Rijksinspectiekantoor) .

 

 

 

 

 

 

Na een reorganisatie binnen de organisatie werd het pand volledig verbouwd en biedt het nu, naast de NVWA, ook onderdak aan de inspectiediensten van Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW). Na een korte talkshow waarin de inspecteurs-generaal van de drie diensten in gesprek traden met de burgemeester en een afgevaardigde van het vastgoedbedrijf van het Rijk, verrichtte de burgemeester de officiële opening.

 

Aanwinst

Onder leiding van het Rijksvastgoedbedrijf is het gebouw volledig verbouwd en getransformeerd naar een modern, licht en duurzaam kantoorgebouw.‘De komst van het rijksinspectiekantoor is een aanwinst voor de gemeente Zwijndrecht’, aldus burgemeester Dominic Schrijer.  “Een gedeelde huisvesting op een centraal gelegen locatie biedt voordelen voor de inspectiediensten zelf. Daarnaast ben ik er erg trots op dat er nu maar liefst drie rijksdiensten in onze gemeente gevestigd zijn. Graag geven we ze een warm welkom.”