Met de hele familie op tijdreis door Huis Van Gijn - Fotografie Mascha JoustraDORDRECHT – Een speciale workshop vóór en dóór jongeren in het Dordrechts Museum? Een tijdreis door Huis Van Gijn? Of op pad met de Hofkrant in het Hof Van Nederland?  Ben jij tussen de 6 en 12 jaar, kom dan tijdens de landelijke Rabo Museumkidsweek, van 15 t/m 23 oktober, naar het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn en Het Hof van Nederland. ( Foto’s : Mascha Joustra ) .

 

 

 

 

Deze herfstvakantie laat je je meeslepen door adembenemende verhalen, spannende speurtochten en bijzondere rondleidingen in de Dordtse musea. Beleef het mee en duik in de kunst, archeologie en geschiedenis van de grootste parels van cultuurstad Dordrecht.

Take pART
Vijftien jongeren tussen de 14 en 18 jaar lopen onder de naam ‘Take pART’ al bijna een jaar mee in het Dordrechts Museum. In een workshop op dinsdag 18 oktober gaat een aantal van hen met de kinderen kijken naar de ‘selfies’ en portretten van vroeger. Samen creëren ze een kunstzinnig Snapchat filter en maken een Instagram fotoserie.

Tijdreis
Neem je opa, oma, vader en moeder op zaterdag 22 oktober mee op tijdreis door Huis Van Gijn. In dit huis staat de tijd al ruim een eeuw stil. De tafel is er volgens de etiquette gedekt en gasten kunnen elk moment aanschuiven. Op de keukentafel wachten ingrediënten om in het diner verwerkt te worden. En op de mangelzolder is het afwachten wanneer de dienstmeid komt om het hagelwitte goed van de waslijn te halen. Het huis voelt alsof de bewoners elk moment terug zullen keren. Ontdek het huis en haar bewoners tijdens deze familietour.

Gratis tours & tochten
Daarnaast zijn in het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn en Het Hof van Nederland de hele herfstvakantie alle speurtochten en audiotours voor kinderen gratis verkrijgbaar. Vraag ernaar bij de balie! Kinderen tot en met 12 jaar hebben bovendien altijd gratis toegang.

Praktisch
Kidsworkshop Take pART | Dordrechts Museum | 18 oktober 13:00-14:15 uur | €3,50 | dordrechtsmuseum.nl/tickets
Familietour | Huis Van Gijn | 22 oktober 14:30 -16:00 uur | €2,50, excl. entree | huisvangijn.nl/tickets