20160710 Dordrecht is klaar voor themaweek Ons Water Dordrecht Tstolk 002DORDRECHT – Op het dak van het Aquarama bij Duurzaamheidscentrum Weizigt staat Droppie Water. Hij opent deze woensdag samen met wethouder Rik van der Linden, voorzitter van de Unie van Waterschappen Hans Oosters en Dordtse basisschoolleerlingen een week vol wateractiviteiten. Deze vinden plaats vanwege landelijke Week van Ons Water. Bron : Dordt Centraal

 

 

 

 

 

Nederland is een echt waterland met veel sloten, kanalen, meren, rivieren, zee en niet te vergeten flink wat regen. We zijn goed beschermd tegen dat water, maar blijven wel kwetsbaar. Zestig procent van Nederland kan overstromen vanuit zee of de grote rivieren. Overstromingen komen niet vaak voor, maar als het gebeurt, zijn de gevolgen enorm. Zijn we daarop voorbereid? Er zijn ook steeds meer hevige regenbuien. Het water in de stad kan dan niet weg door het asfalt en de tegels in de tuinen. De riolen kunnen de hoosbuien soms niet aan. Dus ontstaat wateroverlast in en om het huis. Wat doen wij eraan? En wat kun jij doen? Wat kunnen wij allemaal nog leren over water en hoe we met bijvoorbeeld wateroverlast om kunnen gaan. Daarover gaat de themaweek die jong én oud laat kennismaken met de wereld van het water. Van 12 tot 19 oktober zijn er in het hele land zo’n honderd activiteiten. Het Drechtstedelijke programma is te vinden op www.weizigt.nl/weekvanonswater.

 

 

Droppie Water komt morgen van het dak voor het spetterende startschot van de activiteitenweek. De nieuwe websitewww.weekvanonswater.nl wordt gelanceerd en alle aanwezige leerlingen krijgen als eersten een exemplaar van het nieuwe stripboekje van Droppie Water uit handen van striptekenaar Robert van der Kroft. Daarna wordt het boekje verspreid over zo’n achtduizend basisscholen in Nederland.