20162909 Gesprek wethouder en burgemeester met DuPont en ChemoursDordrecht Tstolk 001DORDRECHT – In een gesprek met de directeuren van DuPont en Chemours heeft burgemeester Arno Brok samen met wethouder Rick van der Linden de directeuren duidelijk te kennen gegeven dat zij zeer verontwaardigd zijn over hoe gehandeld is rond de lekkage van formaldehyde. Behalve de veel te late en onvolledige communicatie rondom de lekkage van 2730 kilo van een kankerverwekkende stof, is ook de toekomst van beide chemische bedrijven op het Eiland ter sprake gekomen.  ( Bron : Dordt Centraal ) .

 

 

 

Wethouder Van der Linden: “Dit is niet zomaar een kleinschalig incident. De stad, dus zowel gemeente als inwoners, móét daarover geïnformeerd worden. Dat geldt ook voor de omliggende gemeenten. Dat verwachten we van bedrijven die op ons eiland zijn gevestigd.” Daarom is het nu aan beide bedrijven om het vertrouwen te herstellen. Want, zo stellen burgemeester en wethouder, dat is ernstig geschaad. “Het is nu aan DuPont en Chemours om aan te tonen hoe zij het vertrouwen denken te herstellen”, zegt wethouder Van der Linden. “Niet alleen een aanpak voor de korte termijn, maar ook strategisch beleid om de komende jaren de positie van het bedrijf in de stad te versterken. Dat is de enige weg voor een toekomst van beide bedrijven in deze stad.”

Prioriteit
Directeur Erik Meijers (Chemours) laat weten dat hij graag het vertrouwen wil herstellen: “Dit heeft voor ons bedrijf nu de hoogste prioriteit. Het gaat om onze buren, om de verschillende gemeenten en de provincie. We willen bewijzen dat we een bedrijf zijn waar de zorg voor veiligheid van mensen en milieu op de allereerste plaats staat.”