20161809 STERRENLUNCH IN VLEESHOUWERSSTRAAT IN DORDRECHT Tstolk 002DORDRECHT – Ruim 180 deelnemers genoten zondag van een driegangen lunch van patron-cuisiner Erik van Loo van Parkheuvel (**Michelin) aan de langste tafel van lege jenever- en wijnflessen. Het evenement, dat plaats vond in de Vleeshouwersstraat, vestigde een wereldrecord. De opbrengst is bestemd voor Via Lumina en Stichting Voorleesexpress. Bron : Dordt Centraal , Voor foto’s en filmpje klik verder .

 

 

 

 

 

De unieke samenwerking is ontstaan tussen de winkeliersvereniging De Gouden Osch (Groenmarkt-Vleeshouwersstraat), Wijnhuis Nº 167, Koninklijke De Kuyper/Rutte & Zn en Fles & Mes. Diverse andere sponsoren droegen ook bij aan het slagen van het evenement. Erik van Loo, patron cuisinier van het befaamde Restaurant Parkheuvel in Rotterdam, werd bereid gevonden om belangeloos een uitgelezen drie gangenlunch samen te stellen. Van Loo behoort tot het rijtje chefs die 24 uur per dag met eten bezig zijn.

De certificerende organisatie, de International Record Support Group, vaardigde een officiële jury af om op het evenement toezien. De deelnemers waren onderdeel van dat nieuwe wereldrecord, want zij aten zelf aan de langste tafel gemaakt van lege wijnflessen of jeneverflessen. Na afloop van de lunch werden deze bijzondere tafels geveild. De totale lengte van de tafels was 50 meter.