20162908 Verkeersactie basisschool de Sterrenkijker Dordrecht Tstolk 003DORDRECHT – Wegens de verbouwing van het schoolgebouw is de Sterrekijker, sinds dit voorjaar, tijdelijk gehuisvest aan de Eulerlaan, in het oude CS-gebouw. Met het halen en brengen van de leerlingen kan dat, vooral bij slecht weer, de nodige problemen opleveren. Wijkagent Jorg Capelleveen werd zowel door de school als door bewoners van de Octant benaderd. Deze week vindt er een verkeersactie plaats waarbij leerlingen de hoofdrol spelen. Bron : Dordt Centraal

 

 

Voor het brengen en halen van de kinderen is de tijdelijke locatie niet ideaal gelegen. Voor de school kan niet geparkeerd worden en de Eulerlaan is een doorgaande weg, naar en uit de wijk. Aangezien de school al enige tijd in het oude CS-gebouw is gevestigd, zijn er al wat incidenten geweest. “We zijn er al lerend achter gekomen”, aldus wijkagent Jorg Capelleveen. Zo kwamen er klachten vanaf de Octant over parkeren buiten de vakken, zo dicht mogelijk bij de school.

Om ouders te wijzen op hun rij- en parkeergedrag is er deze week bij de Sterrekijker een speciale verkeersactie die niet één keer maar drie keer plaats vindt. Een bewuste keuze. Zo kunnen maar liefst 24 scholieren, acht per actie, ouders aanspreken en alert maken. Zij hebben hier speciale flyers voor. “Het wordt erg leuk ontvangen. Iedereen ziet en weet ook dat de actie nodig is. En het is natuurlijk leuker als een leerling met een praatje op je afstapt, dan een agent.” Deze week worden er in principe geen bekeuringen uitgedeeld, maar wie niet van de actie leert en straks de fout in gaat, kan zeker een prent verwachten. De politie gaat bij de Sterrekijker controleren.