Zonnebrillen voor de HimalayaDORDRECHT – Zaterdag 18 juni a.s. is er weer een Repair Café Dordrecht in wijkcentrum StaPal.Repair Café’s zijn een groot succes. Er zijn er inmiddels vier in Dordrecht en een vijfde wordt binnenkort opgestart. Om naamsverwarring te voorkomen heet ons Repair Café Dordrecht in StaPal voortaan Repair Café Dordrecht-Centrum.Voor Dordtenaren gewoon: Repair Café Centrum! Zoveel Repair Café’s houdt in, dat er elke week wel een Repair Café geopend is in Dordrecht, waar u terecht kunt met u te repareren spullen.

 

 

 

Zonnebrillen voor de Himalaya!

Komende zaterdag besteden wij in ons Repair Café Centrum extra aandacht aan de actie ‘Zonnebrillen voor de Himalaya’.Wij roepen iedereen op, om zaterdag 18 juni naar wijkcentrum StaPal te komen met – nog goed bruikbare – zonnebril(len) om deze te kunnen schenken aan de arme bevolking van de Himalaya. Zonnebrillen die de ogen van de arme dorpsbewoners gaan beschermen tegen de hoge UV-straling.

Leo Jabaaij: ‘Zo’n negentig procent van de bevolking in de Himalaya lijdt aan een of andere oogziekte. Vanaf 3.500 meter worden mensen namelijk blootgesteld aan een extreem hoge dosering UV-licht. Veel oogproblemen kunnen simpel voorkomen worden door ze een zonnebril te geven.’ Deze actie is in Dordrecht opgezet door initiatiefnemer Adriaan de Vries van De Vliegende Hollander en Repair Café Centrum zal de ingezamelde zonnebrillen aan hem overdragen. Stefan van den Hout (De Vliegende Hollander) zal zaterdag ook in ons café aanwezig zijn om eventuele vragen over deze actie te kunnen beantwoorden.

 

Weggeeftafel

Zoals bekend kunt u in het Repair Cafe terecht voor het gratis (samen) repareren van o.a. fietsen, computers, kleding, huishoudelijke apparaten, meubels en vele andere spullen.Maar we hebben ook een weggeeftafel! Alleen tijdens ons Repair Café, mag u hiervan spullen (als u deze goed kunt gebruiken) gratis meenemen. Of u mag deze tafel ook – met nog goed bruikbare kleine spullen – aanvullen.

 

 

Repair Café Centrum wordt elke 3e zaterdag van de maand, van 10.00 tot 13.00 uur georganiseerd in 

wijkcentrum Sta-Pal, Otto Dickeplein 1 (tegenover Veer-Merwekade) in het centrum van Dordrecht.