20160106 certificaten Da Vinci College Dordrecht Tstolk 001DORDRECHT – 48 Entree studenten van het Da Vinci College hebben van wethouder Piet Sleeking een certificaat ontvangen voor de renovatie van de oude hijskraan op de Dordtse Stadswerven. De oude hijskraan, gebouwd in de Tweede Werelddoorlog, was jarenlang ongebruikt en compleet verwaarloosd. De gemeente Dordrecht heeft samen met het Da Vinci College een project opgezet, waarbij studenten uit de sector techniek meegeholpen hebben aan de renovatie van de kraan. Op de kade van Hendrik ido Ambacht zijn de studenten aan het werk gegaan.

 

 

Het renovatieproject kent een intensieve begeleiding vanuit het Da Vinci College. De studenten moesten nog de nodige kneepjes van het vak leren. Daarom zijn ook de docenten / begeleiders als werkend voorman aan de slag gegaan. Op die manier werden de studenten goed ondersteund en begeleid en hebben zij een extra goede en vakkundige stage gelopen.

“Het was een mooi en bijzonder project, jullie bijdrage is goed zichtbaar. De stadswerven is een gebied waar kranen thuishoren en jullie hebben ervoor gezorgd dat deze oude kraan er weer mooi uitziet.”, aldus Piet Sleeking die de aanwezige studenten bedankt.De docenten / begeleiders en studenten van het Da Vinci College kijken terug op een waardevol en leerzaam project. Sinds maart jl. heeft de hijskraan een prominente plek op de Dordtse Stadswerven.