PAPENDRECHT – Heeft u ook zin om zelf uw schouders er onder te zetten, maar ontbreken de middelen en een beetje hulp om ze uit te voeren? Dan kunnen de wijkcoördinatoren van de gemeente Papendrecht, Lisette Human en Leni van Mourik, u wellicht het beslissende zetje geven. Met ondersteuning of advies.

 

 

 

 
De gemeente Papendrecht heeft voor een ‘Goed idee’ in 2016 een budget van €25.000. Dit bedrag wordt zoveel mogelijk besteed aan nieuwe initiatieven onder het motto: ‘Doe iets voor of met een ander’. Denk aan sportieve of culturele activiteiten en voorzieningen in uw buurt. Belangrijk is dat de initiatiefnemers het voortouw nemen en zelf aan de slag gaan. Niet alle aanvragen worden goedgekeurd: buurt- en straatfeesten zijn niet gehonoreerd en ook het beschikbaar stellen van ruimte voor de meest uiteenlopende goede ideeën zijn afgewezen.

 

Heeft u een goed idee? Leest u vooraf goed de voorwaarden, dat voorkomt wellicht teleurstelling. U kunt uw idee indienen door het aanvraagformulier op de website in te vullen via www.papendrecht.nl/wijken. Daarnaast ontvangen we graag een goed onderbouwd plan en omschrijving van de organisatie van de activiteit. Daarin geeft u aan welke meerwaarde het initiatief heeft. U stuurt een begroting mee waarin u laat zien welk bedrag u zelf denkt in te zamelen voor het idee, welk bedrag dan nog open staat of welke moeite u gaat doen om het idee te realiseren.
Alle aanvragen van een ‘Goed idee’ worden beoordeeld door de gemeente Papendrecht en een onafhankelijk panel.