20162303 Intrekken van tweede leiding HDD boring Hugo van Gijnweg Dordrecht Tstolk 004DORDRECHT – Op 18 en 23 maart 2016 werd aan de S.M. Hugo van Gijnweg een warmteleiding door middel van een boring ingetrokken. De werkzaamheden begonnen op beide dagen om 04.00 uur en werden in de middag geheel volgens planning afgerond. Dankzij deze boring kan het warmtenet Dordrecht van Crabbehof verder worden aangelegd richting het Van Bosseplantsoen. Aan de S.M. Hugo van Gijnweg worden in een latere fase drie flatgebouwen op het warmtenet aangesloten.

 

 

Op 18 en 23 maart werden bij de boring respectievelijk een aanvoerleiding van 200 meter en een retourleiding van 225 meter ingetrokken in een ondergrondse schacht. Deze schacht loopt van de S.M. Hugo van Gijnweg naar de Piersonstraat. Beide leidingen werden eerst in de juiste positie gebracht, en vervolgens gekoppeld aan de boorkop. Daarna kon het intrekken richting de Piersonstraat, waar de boorinstallatie stond opgesteld, beginnen. Om de werkzaamheden mogelijk te maken waren de twee rijstroken naast de middenberm op de S.M. Hugo van Gijnweg tijdelijk gereserveerd voor HVC. Daar werden de warmteleidingen klaargelegd en aan elkaar gelast ter voorbereiding van de boring.

 

Dordrecht duurzamer

Dordrecht wil nog duurzamer. Nu worden in Dordrecht nog te veel fossiele brandstoffen gebruikt, terwijl lokaal duurzamere alternatieven beschikbaar zijn. Gemeente, woningcorporaties Woonbron en Trivire en HVC zetten zich daarom samen in voor een collectief warmtenet dat ongebruikte energie benut. Hierdoor kan een flinke hoeveelheid CO₂ worden gereduceerd. Binnen enkele jaren wordt het warmtenet uiteindelijk zo’n zeventien kilometer lang en zal het zo’n 10.000 woningen en bedrijven van duurzame warmte voorzien. Iedere aansluiting betekent minder verbruik van fossiele brandstoffen en een vermindering van in totaal 15 kton CO₂-uitstoot. De reductie komt overeen met circa 6 miljoen liter benzine, goed voor gemiddeld 90 miljoen autokilometers of 220.000 m² aan zonnepanelen. Wie kiest voor een aansluiting op het warmtenet kan rekenen op een betrouwbare warmtebron en een marktconform tarief.

 

Meer informatie

Meer informatie over het warmtenet Dordrecht vindt u op www.warmtenetdordrecht.nl. Vragen over de werkzaamheden kunt u per e-mail sturen naar warmtenetdordrecht@hvcgroep.nl.  Via dit e-mailadres kunt u zich tevens aanmelden voor een digitale nieuwsbrief over de werkzaamheden aan het warmtenet Dordrecht.