20161203 Vrijwilligers Moskee Aksa delen rozen uit Bagijnhof Dordrecht Tstolk 002DORDRECHT – In verschillende Nederlandse steden deelden moslims zaterdag rozen uit aan voorbijgangers. Het initiatief van de landelijke stichting Milli Görüş, bedoeld om een vreedzaam geluid te laten horen in deze polariserende tijden, vond ook in Dordrecht navolging. Een groep moslimjongeren van de Aksa Moskee in Krispijn deelde in twee uur tijd zo’n duizend bloemen uit op het Achterom. De ervaringen waren overwegend positief, zegt bestuurslid Selim Tasgin. Bron : Dordt Centraal , Voor meer foto’s kijk dan op : http://verkoop.thymenstolk.nl/

“Er zijn helaas veel mensen die een kritische, zo niet een vijandige houding hebben ten opzichte van moslims. Een gebrek aan dialoog kan hier de oorzaak van zijn”, stelt Tasgin. “Door verschillende oorzaken is de sfeer nogal verpest. Dat heeft veel negatieve effecten, ook voor autochtonen.” Het idee achter de actie van zaterdag: persoonlijk contact is de beste manier om wederzijds begrip te bevorderen en vooroordelen te verminderen. Het viel bij de meeste voorbijgangers in goede aarde, vertelt Tasgin. “Bijna iedereen was nieuwsgierig, er zijn veel gesprekjes gevoerd en we hebben diverse complimenten gekregen. Er was zelfs een mevrouw die terugkwam om ons een bloemstuk aan te bieden. Een klein deel van de mensen negeerde ons of wilde er niets mee te maken hebben, maar er is bijna geen wanklank gevallen.”

Trots
“Wij zijn moslims, maar niemand heeft iets van ons te vrezen”, zegt Tasgin over de boodschap die de moskee wil uitzenden. “Wij zijn Dordtenaren en willen net als iedereen vreedzaam samenleven. Wij dragen ook zorg voor deze stad en zijn er trots op dat meer dan honderd nationaliteiten op een goede manier samen wonen op dit eiland.” De Aksa Moskee wil dat ook graag op andere manieren uitdrukken. Bijvoorbeeld door komende zaterdag met tientallen vrijwilligers in het kader van Dordt Schoon op te gaan ruimen in de moskee en wijde omgeving. “En daarnaast is iedereen welkom om een keertje langs te komen voor een rondleiding”, aldus het bestuurslid. Een afspraak maken kan via info@aksamoskee.nl.