12814313_990530627696170_5183601282255232437_nDORDRECHT – “Ik was een asielkat, nu ben ik thuis”. Dat is de werktitel van het uit te brengen fotoboek van de Dordste dierenfotografe Nathalie Leeuwis. Een fotoboek met de ex-asielkat in de hoofdrol. Bij de asielkat wordt vaak gedacht aan een onzindelijk, agressief of angstig dier. Maar dat is zeker niet altijd zo. Vaak zijn het lieve dieren die smachten naar een gouden mandje. Ook de minder makkelijke dieren ontpoppen zich soms als een echte huistijger bij de juiste zorg en een stabiele omgeving, zegt Nathalie.

 

 

 

“De ex-asielkatten verdienen het om ook eens in het zonnetje gezet te worden. Ze hebben vaak een rugzakje mee uit hun verleden en komen tot rust in hun nieuwe thuis. Dit is een ode aan de asielkat én aan de nieuwe eigenaar. Zij hebben tenslotte het dier een nieuwe kans gegeven. Met dit fotoboek wil ik laten zien hoe bijzonder deze dieren zijn.”

Alle foto’s worden door de fotografe zelf gemaakt om vervolgens met hun verhaal te worden gebundeld tot één mooi fotoboek. “De eerste aanmeldingen zijn al binnen na aanleiding van een oproep op de Facebook-pagina van Anima Felis”, aldus Leeuwis. “De baasjes van de ex-asielkatten reageren bijzonder enthousiast en willen graag laten zien hoe lief en bijzonder hun ex-asielganger is. Ik ga eerst alle data verzamelen om vervolgens de fotoshoots in te plannen.”

Hoe het fotoboek wordt uitgebracht, is nog niet bekend. De focus ligt eerst op het fotograferen van de katten. Vervolgens zal er worden bekeken of het er een uitgever interesse heeft of dat het in eigen beheer zal worden uitgebracht. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@animafelis.nl, dan ontvangen zij binnenkort alle informatie en voorwaarden of kijk op http://animafelis-dierenfotografie.nl/fotoboek.