DORDRECHT –  Pictura, podium voor hedendaagse kunst, begint het nieuwe jaar met een bijzondere tentoonstelling. Herman Lamers heeft jarenlang samengewerkt met Pictura en met deze tentoonstelling nemen we afscheid van zijn werkzaamheden bij de tentoonstellingscommissie. Hij heeft in Pictura vele mooie en memorabele tentoonstellingen verwezenlijkt en nu komt er nog één bij. Voor EXIT heeft Lamers vier nieuwe installaties gemaakt, speciaal voor de verschillende ruimtes in Pictura.

 

 

 

Het beeldend werk van Herman Lamers richt zich nadrukkelijk op de context en de functionaliteit van het beeld. De menselijke ontmoeting staat daarbij centraal. Abstractie, realisme en poëzie gaan samen in vorm- en materiaalkeuze. Wie hem door zijn vaak figuratieve aanpak aanziet voor beeldhouwer, vergist zich. Lamers is een conceptueel en ruimtelijk kunstenaar. Ruim dertig jaar geleden begon Lamers zijn kunstenaarschap in onbekende leegstaande gebouwen waarvoor hij verrassende beeldende commentaren ontwierp. Daarna werd hij uitgenodigd om ook permanente beelden te ontwerpen voor een grote diversiteit aan locaties. Op zaterdag 16 januari om 17.00 uur zal de tentoonstelling geopend worden door Yvo van der Vat en Herman Lamers zelf. De tentoonstelling is daarna nog te bezoeken tot en met 28 februari.

Pictura is op de Voorstraat 190-192 te bezoeken op woensdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur en vormt met haar rijke historie een inspirerende omgeving voor bezoekers en kunstenaars. Kunst is hier nu al 240 jaar van muur tot muur te bewonderen.