20141312-Grootste-kerstmarkt-van-Nederland-Dordrecht-Tstolk-001DORDRECHT – Op 11, 12 en 13 december is het zover; de binnenstad van Dordrecht verandert weer in een Kerstmarkt. De iconische havens en historische straten in het centrum worden weer aangekleed in kerstsferen en vormen daarmee het decor voor de grootste Kerstmarkt van Nederland.

 

 

 

 
De Kerstmarkt Dordrecht is hét kerstevenement van het jaar met een route van 2,5km aan kramen en pagodes. In het tweede weekend van december kunnen de kerstinkopen écht beginnen op de Kerstmarkt Dordrecht. Bezoekers kunnen al struinende langs de bijna driehonderd kramen op zoek naar de leukste cadeaus voor onder de kerstboom. Het aanbod op de kramen varieert van woon- en tuinaccessoires tot kerstdecoraties en streekproducten. Op verschillende plekken langs de route kan de bezoeker tevens genieten van lekkernijen zoals churros of flammküchen en versnaperingen die absoluut niet mogen ontbreken op de Kerstmarkt; glühwein en warme chocolademelk.
Om de feel-good sfeer van kerst compleet te maken biedt de Kerstmarkt Dordrecht op verschillende locaties activiteiten aan. Een locatie om niet over te slaan is het muzikale winterterras op het Stadhuisplein waar op vrijdag, zaterdag en nú ook op zondag de alom bekende Christmas sing-a-long plaatsvindt. Na het grote succes van vorig jaar keert ook het Kersttheater terug in de Grotekerkstuin. Het Kersttheater, waar meerdere artiesten een Christmasrevue presenteren aan de bezoekers, deelt ook dit jaar weer de Grotekerkstuin met de altijd geliefde, en fotogenieke, levende kerststal. Daarnaast krijgt lifestyle wederom een plaats op Pluk de Kerstmarkt op de Grote Markt, is er op de route muzikale omlijsting van onder andere gospelkoren en zijn kunst & antiek terug te vinden in de grote pagode van Kunstrondje Dordt op de Aardappelmarkt.
Ieder jaar zoeken verschillende landelijke partijen, vanwege de exposure die het evenement op nationaal niveau biedt, aansluiting en verbintenis met de Kerstmarkt Dordrecht. Dit jaar heeft eveneens een internationale partij, het Zillertal, zich aan de Kerstmarkt verbonden. De organisatie streeft er ook dit jaar met haar inspanningen naar om, met en voor de stad, weer de grootste en meest sfeervolle kerstmarkt van Nederland te creëren.
Tijdens de Kerstmarkt Dordrecht kunnen bezoekers op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent het programma en de activiteiten via de social media kanalen van de Kerstmarkt. De organisatie nodigt bezoekers van harte uit om hun kerstmarkt moment te delen op social media met de hashtag #kerstmarktdordrecht. Daarnaast is alle praktische en up-to-date informatie te vinden op de (mobiele) website van de kerstmarkt: www.kerstmarktdordrecht.nl.