Waterbus-1.5-miljoenste-reiziger-in-2015Waterbus, het grootste OV veerdiensten netwerk van Nederland, heeft afgelopen woensdag (woensdag 11 november) haar 1.500.000ste Waterbus reiziger verwelkomt. Dit gebeurde op Waterbushalte Rotterdam Erasmusbrug met een bosje bloemen en gratis Waterbus dagkaarten. Met de decembermaand voor de boeg (met o.a. de Kerstmarkt in Dordrecht) ziet het er naar uit dat Waterbus ook dit jaar weer meer reizigers zal gaan vervoeren dan in het jaar ervoor. In 2014 werden in totaal ruim 1,73 miljoen reizigers vervoerd, ten opzichte van 1,55 miljoen in 2013. 

 

 

 

 

Waterbus heeft deze reizigersaantallen onder meer te danken aan de start van de nieuwe Waterbus spits- en daldienst op de route Rotterdam – Dordrecht. In opdracht van de provincie Zuid-Holland en de Drechtsteden zorgt de Waterbus spitsdienst er voor dat er van maandag t/m vrijdag vaker gevaren wordt naar Rotterdam. Deze nieuwe lijnen hebben gezorgd voor de groei van het aantal vaste gebruikers in de spits, zoals woon-werk reizigers en scholieren, en het aantal recreanten/toeristen tijdens de daluren. Ook het mooie weer heeft voor veel recreatief en toeristisch verkeer gezorgd. De reeds succesvolle Waterbus Dagkaart en de bijbehorende arrangementen, zoals die naar het Werelderfgoed Kinderdijk, zijn tevens bovendien sterk in gebruik toegenomen.

 

Over Waterbus

Waterbus is het grootste openbaar vervoer netwerk over water in Nederland. De snelle schepen zorgen 365 dagen per jaar voor een comfortabele en leuke reis in de Drechtsteden en naar Rotterdam. De OV-chipkaart is geldig aan boord, er zijn ook losse (dag)kaarten contant aan boord verkrijgbaar. De fiets mag ook hier gratis mee. Waterbus is onderdeel van Aquabus B.V., een joint venture van Arriva Nederland en Koninklijke Doeksen.