DORDRECHT – De jaarlijkse informatiedag ‘Kanker, meer dan een diagnose’ in het Albert Schweitzer ziekenhuis wordt opgesplitst in verschillende themabijeenkomsten. Op die manier hoopt het ziekenhuis de drempel voor patiënten en hun naasten verder te verlagen. De eerste bijeenkomst is op donderdagavond 1 oktober en gaat over vermoeidheid bij kanker.( Foto ASZ  : Fysiotherapeut Chris de Jongh: “Moeheid speelt altijd een rol bij kanker.” )

 

 

 

 

Spreker is fysiotherapeut Chris de Jongh van Fysioooo. “In 32 jaar werken als fysiotherapeut heb ik nog nooit van iemand gehoord dat vermoeidheid géén probleem vormde na de diagnose kanker”, zegt De Jongh. “In meer of mindere mate hebben alle patiënten daar last van. Maar hoe zit dat dan? Wat zijn de oorzaken en kunnen we er iets aan doen? In de interactieve workshop ga ik graag met de deelnemers op zoek naar antwoorden.” De avond duurt van 19.30 tot 21.00 uur en wordt gehouden bij Inloophuis Helianthus aan de Singel 28 in Dordrecht. De deur gaat daar open om 19.00 uur. “Onze jaarlijkse dag met een informatiemarkt, workshops en verwenmomenten werd erg gewaardeerd door bezoekers”, vertelt organisator Jorien Ooms over de nieuwe aanpak. “Maar we zochten een manier om patiënten vaker door het jaar heen en gerichter te kunnen informeren. Vandaar dat we besloten hebben er een serie bijeenkomsten van te maken. De grote informatiedag komt voor nu te vervallen. We hebben bovendien de samenwerking gezocht met Helianthus. Het inloophuis voor mensen met kanker wordt een van de ontmoetingsplaatsen.”  De volgende bijeenkomst is op woensdag 14 oktober en behandelt kanker en intimiteit. Deze wordt verzorgd door gynaecoloog-seksuoloog Myrthe Bandell en oncologieverpleegkundige Fleur Kloosterman. Deze avond wordt gehouden in het ziekenhuis, locatie Dordwijk.
Aanmelden voor de bijeenkomsten kan, maar hoeft niet. Een actueel overzicht van alle bijeenkomsten met aanmeldmogelijkheid is steeds te vinden op www.kankermeerdaneendiagnose.nl