Brandweer geeft brandpreventie per boot

DORDRECHT – Elke zomer gaan veel mensen het water op met een boot. Sinds deze zomer is de brandweer in Zuid-Holland Zuid ook te vinden op het water, om op deze wijze de havenmeesters en schippers in de regio te attenderen op de brandveiligheid van hun boot. De brandweer bezoekt de jachten met een eigen brandweervaartuig.

 

 

 

 

Brandweer Zuid-Holland Zuid bezoekt al varende de recreatievaart en jachthavens met behulp van een brandweervaartuig. Hierdoor kunnen medewerkers van bureau Toezicht & Brandveilig Leven dicht bij boten komen om schippers te informeren over brandveiligheid. Daarbij is het ook gelijk een vaaroefening voor de collega’s van de uitrukdienst. De collega’s van de uitrukdienst moeten jaarlijks vaaruren maken, om zo hun vaardigheden met het vaartuig op peil te houden. We maken hiermee werk met werk. Beide afdelingen werken met dit initiatief namelijk nauw samen.

 

Positief ervaren
De bezoeken worden door de recreatievaart positief ervaren. Dirk Bassa van de brandweer Zuid-Holland Zuid vertelt: “Ze vinden het erg goed dat de brandweer aan hen denkt. We krijgen veel vragen van de havenmeesters en schippers over bijvoorbeeld brandstoffen aan boord. Dit is een teken dat het leeft”. (Foto : Brandweer zhz)