KNRM en Reddingsbrigade in nieuw boothuis

DORDRECHT – De KNRM Dordrecht en de Dordtse Reddingsbrigade beschikken sinds deze week over een gloednieuw boothuis. Vanuit de Harlingen kwam het via het IJsselmeer en de Lek woensdag aan in Dordrecht en werd het afgemeerd op het Wantij ter hoogte van de Stadswerven.

 

 

 

 

Het oude boothuis was ernstig aan vervanging toe. Bovendien moest het vanwege herontwikkeling weg uit de jachthaven in het Wantij, vertelt Arjen de Bruin. Hij werkt zowel voor de Reddingsbrigade als voor de KNRM Dordrecht. “De Reddingsbrigade zorgt voor de opleidingen en de beveiliging van evenementen. De KNRM doet het reddingswerk. Twee organisaties die veel gebruik maken van elkaars krachten en over en weer kennis uitwisselen.” De vrijwilligers zorgen de komende maanden voor de afbouw van het gloednieuwe boothuis, dat werd gebouwd door De Boer en De Groot in Harlingen. “ Aan beide kanten kunnen boten invaren”, legt De Bruin uit. “ In het middengedeelte hangen de overlevingspakken. Daarboven komt een leslokaal en een ontmoetingsruimte.”

De doop van het boothuis kan naar verwachting rond augustus gaan plaatsvinden. Het project werd gefinancierd uit donaties en een bijdrage van het Doris Rijkersfonds. Met de opbrengst van de haringparty van de Lions Dordrecht MM kan een deel van de inrichting en de elektrische installatie betaald worden.

Bron: Dordt Centraal