Jenaplan kindcentrum De Driehoek officieel geopend

DORDRECHT – Wethouder Bert van de Burgt opende het nieuwe gebouw van De Driehoek en onthulde het nieuwe logo van het Jenaplan Kindcentrum De Driehoek. Naast De Driehoek krijgen alle OPOD-locaties een nieuw logo. Het logo maakt deel uit van de nieuwe huisstijl voor OPOD en is ontworpen en ontwikkeld door Eric Beukers van Weblight Design & Development en Peronne Kraaijeveld, Communicatie Regisseur.

 

 

 

 

 

 

Op het onthulde bord staan de woorden Uw Jenaplan Kindcentrum vanaf 2 jaar. “Hierdoor wordt de samenwerking zichtbaar en kan men direct zien vanaf welke leeftijd kinderen opgevangen worden,” licht Bas Nix, directeur Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht toe. Het logo bestaat uit een woord- en beeldmerk. Het beeldmerk is voor elke school identiek. Het woordmerk is aangepast aan type onderwijs en/of soort kindcentrum. Zo blijft de eigen identiteit behouden. “We zochten een nieuw logo dat past bij een overkoepelende organisatie als OPOD,” aldus Nix. “Dit logo symboliseert de ontwikkeling van het kind, het centraal stellen van de kinderen, de verschillende leeftijden, als ook de diversiteit in het onderwijs dat OPOD biedt (waaronder Jenaplan, Dalton, Montessori en Speciaal onderwijs).”

OPOD werkt samen met een aantal partners waaronder Stichting Peuterspeelzalen Dordrecht, COKD Kinderopvang, SDK Kinderopvang en Prokino. Dit logo vertegenwoordigd ook het samen sterk staan als professionele partners. Daarnaast staat het symbool voor het ontzorgen van ouders door onderwijs en opvang zo veel mogelijk onder één dak aan te bieden. Nix wil dat door de nieuwe huisstijl scholen, peuterspeelzalen en kinderopvang beter met elkaar verbonden worden. “Zo kunnen wij onze talenten, kennis en ideeën met elkaar delen, en kunnen wij ouders ontzorgen,” aldus Nix. “Onze jarenlange samenwerking heeft geresulteerd in innovatieve, pragmatische oplossingen, die bijdragen aan de ontwikkeling van het kind. Alle partners stellen het kind centraal en laten de kinderen de wereld ontdekken.”