VVD Dordrecht presenteert haar verkiezingsprogramma

DORDRECHT – Vanmorgen  heeft de VVD-Dordrecht haar verkiezingsprogramma gepresenteerd. In bioscoop ‘The Movies’ werd de première getoond van een film waarin de mooiste plekjes van Dordrecht voorbij kwamen en de top-10 kandidaten uitlegden waarom een stem op VVD Dordrecht werkt voor alle wijken in de stad. De titel van het programma “Dordrecht: Stad die werkt!”, verwijst niet alleen naar een stad waarin de omstandigheden optimaal zijn voor bedrijvigheid en ondernemerschap en dus voor werk, maar ook een stad die optimaal functioneert voor de bewoners en bezoekers.

 

 

 

 

“De gemeente moet zich beperken tot haar kerntaken: veiligheid, openbare ruimte, mobiliteit en het bieden van een sociaal vangnet voor kwetsbaren in onze samenleving”, vertelde lijsttrekker Jasper Mos tijdens de presentatie. “Alleen dan is het mogelijk ruimte te maken voor meer particulier initiatief, ondernemerschap, beter wegen en -groenonderhoud in combinatie met lage gemeentelijke lasten. Het mes snijdt aan twee kanten. Zo blijft er ook ruimte voor sociale voorzieningen voor hen die het echt nodig hebben.”

 

ECONOMIE
Een stad die werkt betekent een stad met een aantrekkelijk vestigingsklimaat. Onder andere door minder regels, zoals bij de koopzondagen: ondernemers bepalen zelf of zij op zondag open willen zijn. Bijvoorbeeld ook door meer ruimte te bieden aan bedrijfsuitbreiding. “Kortom een gemeente die werkt als vliegwiel en niet als handrem”, vat Jasper Mos samen.

 

VEILIGHEID
Een prettige stad is een veilige stad. De VVD pleit voor een voortrekkersrol van Dordrecht op het gebied van waterveiligheid. Daarmee kan naast een veilige stad ook een sterke economische impuls worden bereikt. VVD Dordrecht heeft zich vier jaar geleden hard gemaakt voor het invoeren van de taskforce overlast en een stadsmarinier. Dit heeft een grote bijdrage geleverd aan een veiligere omgeving en zal in de komende vier jaar verder uitgebreid moeten worden.

 

WONEN
Een stad die werkt betekent ook een aantrekkelijke stad voor de bewoners, bijvoorbeeld door het groen, de parken, in de wijken niet te bebouwen. Dit vereist onder andere voorzieningen dichtbij huis. De VVD maakt zich dan ook sterk voor goede wijkwinkelcentra. Bovendien moet de gemeente haar taak serieus nemen in de openbare ruimte: goede bereikbaarheid, goed onderhoud van de openbare ruimte en dus geen achterstallig onderhoud van de wegen. VVD Dordrecht zet zich ook in voor het behouden van gratis parkeren bij de sportvelden en in de wijken buiten de 19e eeuwse schil. “De parkeertarieven moeten eerder lager dan hoger” aldus Jasper Mos. “Bewoners moeten zo min mogelijk geld besteden aan stilstaan, zodat er meer te besteden is aan winkelen of sporten. Dat is goed voor de economie en sociale samenhang; dat is een stad die werkt.”