Vuurwerkafval ruim het op

DORDRECHT – De gemeente vraagt met de campagne Vuurwerkafval? Ruim het op! aandacht voor het veilig opruimen van vuurwerkafval. Kinderen zoeken op nieuwjaarsdag naar rotjes die niet zijn afgegaan en steken dit alsnog af. Daarmee gebeuren veel ongelukken. Het snel opruimen van vuurwerkafval kan veel vuurwerkslachtoffers voorkomen.

 

 

 

 

 

Beloning
De gemeente Dordrecht stimuleert het opruimen van vuurwerkafval door voor iedere volle zak € 1,– te geven. Inleveren kan op 2 januari tussen 10.00 en 15.00 uur bij veel inzamelpunten in de stad. Er is ook een inleverpunt voor grote hoeveelheden, zodat stichtingen en verenigingen met het vuurwerkafval een eigen actie kunnen starten om de clubkas te spekken. Ook het inleveren van kerstbomen wordt beloond, met € 0,50 per kerstboom. Inleveren kan op 2 en 4 januari tussen 10.00 en 15.00. Op Dordtveilig.nl staat een overzicht van alle inzamelpunten. Op zaterdag 28 en zondag 29 december worden speciale afvalzakken uitgedeeld in de stad.

 

Goed voorbereid
Met uitgebreide informatie op de website Dordtveilig.nl laat de gemeente zien hoe makkelijk het is om slachtoffers te voorkomen. Hier staan onder andere tips over leeftijdsgrenzen voor verkoop van vuurwerk, het onschadelijk maken van ‘weigeraars’, vuurwerk dat niet is afgegaan, en informatie over landelijke regels omtrent de jaarwisseling.

 

Like&Win
Daarnaast kan iedereen van facebook automatisch berichten krijgen over de jaarwisseling met tips en links, door de pagina Facebook.com/Dordtveilig te ‘liken’. Iedereen die dat doet maakt kans op bioscoopbonnen en fashioncheques die begin januari 2014 worden verloot.