Bioscoop is kers op de taart voor college

DORDRECHT – De bioscoop en parkeergarage op de Stadswerven komen er definitief. Vrijdag werden de handtekeningen onder de overeenkomst gezet door wethouders Sleeking en Mos, bioscoopexploitant Wolff en bouwer Aan de Stegge. De bioscoop met zes zalen en 1200 stoelen gaat naar verwachting voor kerst 2014 open. De realisatie van de bioscoop ervaar ik als de kers op de taart van deze collegeperiode”, zegt wethouder Piet Sleeking.

 

 

 

 

 

 

De nieuwe bioscoop en garage komen aan het Wantij ter hoogte van het Energiehuis. Het gebouw krijgt een foyer met terras aan het water. Daarnaast komt een parkeergarage met plaats voor 320 auto’s en 470 fietsen. Met de bouw gaat een langgekoesterde wens van het college en veel Dordtenaren in vervulling. In april 2012 ging de gemeenteraad al akkoord met het plan voor een bioscoop en parkeergarage. In de tijd daarna is gewerkt aan definitieve bouwplannen en vergunningen en aan de (private) financiering van de bioscoop. Directeur Philipp Wolff is enthousiast: “De ligging is fantastisch. Aan het water, vlakbij de binnenstad, goed bereikbaar vanuit de regio, parkeergarage naast de deur, mooier kan niet. Ook de combinatie met het Energiehuis is natuurlijk heel interessant.” Hij verwacht dat zijn bioscoop, die zich meer richt op de kaskrakers, goed kan bestaan naast het vorig jaar geopende filmhuis aan de Nieuwstraat. “We kunnen elkaar goed aanvullen.”

Bouwen

Er kan nu gestart worden met het bouwklaar maken van de locatie achter het Energiehuis. De gemeente verwacht dat aannemer Aan de Stegge Twello in het eerste kwartaal van het 2014 met de bouw kan starten. “Deze parkeergarage is in de eerste plaats voor bezoekers van de bioscoop en het Energiehuis”, zegt wethouder Jasper Mos. ,,Maar daarnaast heeft de garage ook betekenis voor de noordoostkant van de binnenstad. Bijzonder is dat we nu meteen een gratis fietsenstalling in de garage opnemen.”

 

 

Bron : Dordt Centraal