Bart Ponte Florizz Zwijndrecht(UPDATE) Bart strandt in finale The Taste

ZWIJNDRECHT – Hij wist het zelf al een paar maanden, maar sinds dinsdagavond hoeft hij zijn geheimpje niet meer voor zich te houden. Bart Ponte, kok bij restaurant Florizz in Zwijndrecht, heeft het geschopt tot de finale van The Taste, de kookwedstrijd op RTL 4. De hoofdprijs pakte hij niet, maar hij kijkt terug op een wereldervaring. “Ik heb in een paar weken tijd meer geleerd dan dat je in een jaar bij een toptent leert.”

 

 

 

 

 

 

Op overtuigende wijze stoomde de Papendrechtse kok op naar de finale van de Vlaams-Nederlandse kookwedstrijd. Met zijn team, onder leiding van Herman den Blijker, kwam hij verschillende keren als beste van de vier teams uit de bus en individueel bereidde hij ook een keer de beste lepel. Het lepeltje in de finale was echter net niet toereikend, volgens topkok Sergio Herman, die het moest beoordelen. “Een lepel met een klassiek recept van de vader van Sergio”, vertelt Bart. “Ik had het gevoel dat ik in het voordeel zou zijn, want ik heb zijn boeken gelezen. Maar Sergio vond dat er net te weinig spanning in mijn lepeltje zat. Het komt echt aan op de details.” Van de zes finalisten vielen er bij deze opdracht drie af, waaronder Bart. Wellicht had het anders uitgepakt als Sergio eerst zijn lepel had geproefd, maar Bart heeft er vrede mee. “Ik heb het gevoel dat ik met dit fantastische avontuur een paar hoofdprijzen heb gewonnen. Ik heb superveel geleerd en ik heb gekookt voor mijn helden.”

 

 

Eigen toko

Bij één van die helden, Herman den Blijker, gaat Ponte binnenkort een keertje meelopen in zijn restaurant Las Palmas. Zijn droom van “een eigen toko” blijft overeind. De hoofdprijs van The Taste, 25.000 euro, had daarvoor een leuk startkapitaal geweest. “Maar ik ga daar in het komende jaar rustig verder over nadenken. Ik ga nu eerst keihard aan de slag bij Florizz. De kerstdrukte komt eraan!”

 

 

Bron : Dordt Centraal