Winterfeest met kerstoptocht in Wielwijk

DORDRECHT – Dit jaar is er weer een groots Winterfeest op het Admiraalsplein, en wel op vrijdag 13 december van 17:00 – 20:00 uur. We beginnen met een sfeervolle kerstoptocht door de wijk. Vervolgens komt het kerstverhaal tot leven in een kerststal met echte dieren. Het feest vind plaats in een grote tent op het Admiraalsplein met heerlijke winterse hapjes en live muziek. Kom ook, iedereen is welkom!

 

 

 

 

 

Sfeervolle kerstoptocht

Loop gezellig mee met de optocht door Wielwijk. Onder begeleiding van een muzikaal rijdend orgel en met heel veel lichtjes gaan we de wijk door. De optocht is afgestemd op kleine kinderbeentjes en duurt circa 30 minuten. We verzamelen om 16:45 uur voor het WijkInformatiePunt Wielwijk aan het Admiraalsplein 413 om vanuit daar om 17:00 uur te vertrekken. Wij zorgen voor de lichtjes, maar je mag natuurlijk ook je eigen verlichting/lampion meenemen. Mensen die niet meegaan met de optocht kunnen alvast plaats nemen in de tent op het Admiraalsplein.

 

Levende kerststal

Kom alvast in de kerstsfeer en laat je meevoeren door het kerstverhaal. De kerstoptocht eindigt bij de Andreaskerk. Daar begint om 17:30 uur op het kerkplein het kerstverhaal met echte dieren zoals een kameel, ezel en schapen die de kinderen ook mogen aaien. Vervolgens gaan we ook even de kerk in voor een kerstspel met levende kerststal en muziek van het prachtige orgel tot 18:00 uur.

 

Winterfeest met BBQ

In een grote verwarmde tent kan je genieten van een winters buffet. Er is voor ieder wat wils: ouderwetse erwtensoep, stamppotten, broodjes worst, BBQ vlees, aardappelsalade en nog veel meer (ook gedacht aan vegetarisch en hallal). Ook de glühwein, warme chocolademelk en oliebollen ontbreken niet. Voor de kinderen worden er verse pannenkoeken gebakken. Er zijn leuke activiteiten voor jong en oud zoals kerststukjes maken of kaarsjes rollen. Er is gezellige muziek en live optredens van diverse koren en bands uit de wijk.

 

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie neem dan contact op met WijkInformatiePunt Wielwijk via (078) 770 5002 of via info@wielwijk.nl / www.wielwijk.nl. Het Winterfeest wordt mede mogelijk gemaakt door WijkInformatiePunt Wielwijk, gemeente Dordrecht, Woonbron en de Andreaskerk.