Kerst in twaalf stijlen

DORDRECHT – Vaste klanten kregen dit jaar voor de tweede keer een uitnodiging op de mat voor Walking Christmas bij Tante Brocante Living. Massaal gaven zij gehoor hieraan. Bijna driehonderd, toch voornamelijk, vrouwen kwamen naar de woonstudio aan de Haaswijkweg 75a om even helemaal ondergedompeld te worden in de magie van kerst. (Foto’s: Thymen Stolk)

 

 

 

 

 

 

De avond was volledig verzorgd en bezoekers kregen bij binnenkomst al dat warme, gezellige kerstgevoel. Een koor, geheel in Dickens-stijl, verwelkomde de gasten bij een knapperend vuurtje met bekende Christmas carrols. “Echt alsof je in Engeland bent”, zegt Miryam Schotman, eigenaresse van Tante Brocante Living. Eenmaal binnen konden de vrouwen, en een enkele man, zich laven aan de twaalf stijlkamers die volledig zijn ingericht in kerstsfeer. Net als het voorgaande jaar waren ook Caroline Augustijn (bloemisterij ‘t Kroontje) en Mirjam Korteweg (Total Skin) aanwezig om het hele feest compleet te maken. Nieuw dit jaar was de wijnproeverij met Koos van Veen.

Veel kleur
Kleur is toch wat dit jaar opvalt. De trend was al eerder ingezet, maar gaat dit jaar door. Vooral kleurrijke ballen in de boom en als accessoires. Schotman: “En dan ook echt kleur, dus tot geel en oranje. De traditionele kleuren groen, rood en goud zie je ook nog wel, maar stukken minder.” En uiteraard zijn er ook nog veel mensen die toch voor de serene stijl gaan. “Met veel wit.” Nog tot aan het nieuwe jaar blijft Tante Brocante Living in kerststijl. Twee keer per week is de winkel open: vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

 

 

Bron : Dordt Centraal