Dordts advocatenkantoor loopt voorop met gratis advies

Sinds de opening in oktober stappen veel mensen nog ietwat aarzelend binnen. Maar het is echt waar. Ze kunnen in het pand recht tegenover de rechtbank meteen aanschuiven bij een advocaat. “Die beoordeelt het probleem en geeft aan welke weg bewandeld moet worden”, legt Klarenaar uit. “Als de zaak verdere bespreking behoeft, dan wordt daarvoor een afspraak gemaakt op het kantoor aan de Bomkade en geven we meteen een kostenbegroting. Maar vaak zal dat niet nodig zijn en kan de zaak onmiddellijk in behandeling genomen worden.”

 

 

 

 

 

Snelheid

Met het gratis advies maakt Klarenaar juridisch advies een stuk laagdrempeliger. “De lijnen tussen de rechtzoekende en de advocaat worden hiermee verkort. We bieden meteen inzicht en maken een snelle analyse. Bijvoorbeeld in het geval van dagvaardingen kan die snelheid een belangrijk aspect zijn. Doordat het Rechtsbijstandloket tegenover de rechtbank is gevestigd kan de advocaat onmiddellijk ingrijpen door te zorgen voor een aanhouding als dat nodig is. Dit voorkomt verstekveroordelingen die soms niet terug te draaien zijn. Ook het instellen van hoger beroep in straf- en civiele zaken is aan termijnen gebonden die het tijdig instellen van beroep nodig maakt. Veel zaken dulden immers geen uitstel. In het bestuursrecht spelen bezwaartermijnen een rol. Er moet tijdig onder opgave van alle gronden, bezwaar gemaakt worden.”

Alle werkdagen

Klarenaar Advocaten bestaat al langer dan dertig jaar en is nu 22 jaar gevestigd in Vredenburg aan de Bomkade 14, vlakbij de Grote Kerk. De vier advocaten van het kantoor zijn bij toerbeurt aanwezig in het Rechtsbijstandloket aan de Steegoversloot 87. Dat is alle werkdagen en op donderdagavond geopend. Iedereen kan zonder afspraak binnenlopen voor een gratis advies.

 

 

Bron:Dordt Centraal