DVO viert eeuwfeest met spectaculaire show

DORDRECHT – DVO, de grootste gymnastiekvereniging van de Drechtsteden, viert haar 100-jarig bestaan op zaterdag 9 november met twee spectaculaire show in de Sportboulevard. In drie uur komen alle onderdelen van de vereniging in actie. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. “Wij zijn bijzonder trots op onze mooie gymnastiekvereniging. Wij zijn opgericht door vijf vrienden. Nu vieren we met ruim 1200 vrienden onze 100e verjaardag”, aldus voorzitter Mike Nijenhuis.

 

 

 

 

 

Een eeuw geleden waren er vijf mannen, vijf vrienden die op een avond besloten een gymnastiekvereniging op te richten. Ze startten in een schuurtje aan de Vissersdijk waar ze deden aan acrobatiek, jongleren, trapezewerk en worstelen. Nog steeds is de vereniging een plaats waar vrienden elkaar ontmoeten. Maar niet alleen om te turnen. Er worden ook heel veel andere activiteiten georganiseerd. DVO (Door Vrienden Opgericht) begon in 1913 met herenturnen. In 1920 kwam er een damesafdeling. Door in te spelen op verschillende trends in de turnsport is de vereniging gegroeid naar ongeveer 1150 leden. Leden kunnen bij DVO naast het turnen terecht voor onder andere streetdance, breakdance, trampolinespringen, ballet, stepaerobics, moeder- en peutergym, free running, ritmische gymnastiek en nog veel meer. Vanaf 1965 beschikte de vereniging over een eigen houten gebouw aan de Esdoornlaan. Deze werd financieel mede mogelijk gemaakt door de Dubbeldamse gemeenschap en allerlei financiële acties. In 1987 opende DVO haar deuren van een gloednieuwe gymzaal. En in 1990 werd de zaal uitgebreid met een studio, kantine en twee kleedkamers.

 

Kers op de taart

In het kader van het jubileum zijn er al verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Maar de kers op de taart is natuurlijk de uitvoering op 9 november. Ruim 650 leden laten tijdens een drie uur durende show zien wat ze kunnen. Het belooft echt een middagje of avondje uit te worden. De kaartverkoop aan familie en vrienden van de leden heeft al plaatsgevonden. Daarnaast kunnen ook andere interesseerden de show bijwonen. Daarvoor kunnen zij woensdagavond 6 november vanaf 19.30 uur terecht in het clubgebouw aan de Esdoornlaan 2. Volwassen betalen 7,50 euro, kinderen tot 12 jaar betalen 5 euro.