(UPDATE) Karter Joey Brand wint in Rookie klassement

 

DORDRECHT – Het is de Dordtse karter Joey Brand gelukt Mini Junior Rookie Kampioen 2013 te worden. Na een spannende strijd in Spa Franchorchamps, afgelopen weekend, mag hij zich nu de beste van Nederland noemen.

 

 

 

 

 

Het was een pittige strijd. De weersomstandigheden hielpen ook niet mee. Het was een wisselvallig weekend, met afwisselend zonneschijn en regen. Moeilijk om goed voorbereid op te zijn. Vrijdag werd het kamp opgeslagen en zaterdag werden de trainingen gereden om zo de kart zo goed mogelijk af te stellen voor de wedstrijden op zondag. Joey Brand had de pech dat tijdens de laatste training de achterbumper van de kart afbrak. Paniek bij het kamp Brand. Gelukkig wilde een ander team een bumper uitlenen en werd deze razendsnel onder de kart van Joey gemonteerd.

Huldiging

Zondag werd er gestreden om de beste startplekken. Eerst een technische keuring en daarna de kwalificatie. De regen kwam met bakken uit de hemel en Joey presteerde dan ook niet optimaal. De eerste race finishte hij als vierde. De tweede race verliep beter, vanaf plaats vier reed hij zich in drie rondes naar de eerste plek. Het dagresultaat was een tweede plaats en winnaar van het Rookie klassement. Aankomend weekend worden in Uden alle NK kampioenen gehuldigd. Dus Joey is in het algemeen NK klassement als derde van Nederland en in het Rookie klassement( beginnende rijders) eerste van Nederland.