Een halve eeuw slagersvakmanschap

DORDRECHT – Een bijzonder jubileum viert slagerij Verkerk aan de Grote Spuistraat dit jaar. De winkel ging in 1963 open en de toen 16-jarige Aart Verkerk kwam vanaf dat moment bij zijn ouders in de slagerij werken. Dat is dit jaar dus een halve eeuw geleden. “Ik blijf het leuk vinden”, zegt de slager na zijn vijftig arbeidsjaren in de nog steeds druk bezochte slagerij. “Het is hard werken, maar ook veel lol hebben. Als ik me zo goed als nu blijf voelen ga ik nog wel een paar jaartjes door.”

 

 

 

 

 

 

Bijzonder is het jubileum ook omdat veel kleine slagerijen het aflegden tegen de supermarkten. De liefde voor het vak heeft de ambachtelijke rund- en varkensslagerij overeind gehouden. “Wij maken alles zelf en werken niet met voorgesneden producten, maar snijden alle producten vers af”, zegt Verkerk. Daarnaast heeft de slager met zijn alom geroemde paardenworst natuurlijk een ijzersterke troef in handen. Het zelf uitgedokterde en natuurlijk strikt geheime recept levert een verse worst op die tot over de landsgrenzen bekendheid geniet.Voorlopig blijven de liefhebbers dus van harte welkom in de slagerij aan de Grote Spuistraat. “Ik geniet van het contact met de mensen. Sommigen van hen komen hier al zo lang. Die zeggen nog steeds ‘jochie’ tegen me”, aldus Verkerk.