Shoppen in de kledingkast van een ander

Shoppen in de kledingkast van een ander. Welke vrouw wil dit nou niet? 19 januari kan het, in de bovenzaal van Merz, van 12:00 uur tot 16:00 uur. Dan organiseert The Big Swopper een kledingruildag voor dames- en kinderkleding.

 

 

 

 

 

 

Tijdens de kledingruildag neem je zelf kleding mee die je niet meer draagt. Deze kleding mag je dan ruilen voor de kleding van een ander. Voorwaarde is wel dat de kleding schoon en in goede staat is. Bij de entree wordt daarom een kwaliteitscontrole gedaan.In september was de eerste editie van The Big Swopper. Een doorslaand succes, aldus bedenker Doortje Scheepbouwer. ‘Ik ruilde al veel kleding met vriendinnen’ zegt Doortje. ‘Ik kon af en toe niet geloven dat ze mooie merkkleding zomaar weggaven’.Ruilparty’s spelen in op de huidige trend van consuminderen en slim hergebruiken. Na de dure decembermaand is het een verademing om voor 10 euro, de entreeprijs van de kledingruildag, je hele garderobe te kunnen vernieuwen. En het is een goed excuus om je kledingkast eens goed op te ruimen.

 

Maar zit ieders maat er dan wel bij? ‘De ervaring leert dat er vaak voor iedereen wel iets bij zit’ legt Doortje uit. ‘Want ook tassen, schoenen en accessoires mogen geruild worden. En hoe meer dames er komen, hoe meer er geruild kan worden. We vragen altijd om minstens 3, maar maximaal 25 kledingstukken mee te nemen’.Voor elk kledingstuk dat je inlevert mag je ook een kledingstuk mee naar huis nemen. Dit aantal wordt bij binnenkomst genoteerd op een kaartje. Dus lever je vijf kledingstukken in, dan mag je maximaal vijf kledingstukken weer mee naar huis nemen. Kleding die overblijft gaat naar de kledingbank in Dordrecht.Tijdens de ruildag is kleurconsulente Christel aanwezig om kleuradvies te geven. En visagiste José geeft advies over make-up. Ook aan de kleine dames is gedacht, want zij krijgen hun eigen make-up workshop. Daarnaast kun je op de foto met je net geruilde kleding.

 

De eerste 35 dames die een kaartje kopen, krijgen een goedgevulde goodiebag.
Entreekaarten à 10 euro zijn aan de deur te koop, of vooraf te bestellen via thebigswopper@gmail.com. Meer info op facebook.com/thebigswopper.