20122208-omc-vraagt-hulp-gemeente-dordt-tstolk_resize(Update) Buren winnen opnieuw rechtszaak tegen OMC

Voetbalclub OMC in de Dordtse Stadspolders mag vanaf 1 januari nóg minder gebruik maken van zijn kunstgrasveld, dan dit jaar al het geval was. Dat heeft de rechtbank in Dordrecht donderdag bepaald.

 

 

 

 

 

Twee weken geleden diende een nieuwe rechtszaak, die door de buren van de club was aangespannen. Net als een jaar eerder stellen klaagden zij dat de trainingen en wedstrijden voor erg veel geluidsoverlast zorgen. De rechter gaf hen eerder ook al gelijk en legde de club beperkingen op.

 

 

Aanscherping
Omdat de opgelegde beperkingen gelden tot 1 januari en er door de gemeente Dordrecht nog altijd geen nieuwe gebruiksregels aan het veld gesteld zijn, voelden de buren zich gedwongen opnieuw naar de rechter te stappen. Ze eisten niet alleen verlenging, maar ook aanscherping van de beperkingen op het gebruik van het veld dat aan hun achtertuinen grenst.De Dordtse rechtbank stelde de buren donderdag opnieuw in het gelijk. Doordeweeks mag alleen nog op het veld getraind worden van 17.30 tot 20.30 uur. De buren hadden een half uur korter geëist, maar zo ver wilde de rechter niet gaan. Wel kregen de bewoners hun zin wat betreft meer rust in het weekend.

 

Zondagsrust
OMC mag zijn kunstgrasveld voor wedstrijden alleen nog gebruiken op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur en op zondag van 10.00 tot 13.00 uur. In de zomer, van 1 juni tot 15 augustus, geldt zelfs volledige zondagsrust. De club moet erop toezien dat er buiten die tijden niets op het kunstgras gebeurt. Per overtreding moet de club 500 euro boete betalen aan de buren.

 

Gemengde gevoelens
Ondanks dat ze voor het grootste deel in het gelijk gesteld zijn, reageert een woordvoerder namens de bewoners met gemengde gevoelens: “Natuurlijk zijn we blij met de uitspraak, maar een echte oplossing is er nog steeds niet. Daarover waren we in gesprek met het sportbedrijf van de gemeente Dordrecht. Maar dat is op niets uitgelopen.”De laatste afspraak met de gemeente hadden de bewoners toevallig donderdagmorgen, precies toen de Dordtse rechtbank uitspraak deed. “Het was voor ons een complete deceptie”, zegt de woordvoerder van de bewoners, “aanvankelijk werd ons toegezegd, dat er een oplossing zou komen, maar vanmorgen werd die toezegging ingetrokken. Toen zijn we opgestapt.”

 

Nieuwe rechtzaak
De omwonenden van de voetbalclub zijn van plan om nu ook een rechtszaak te beginnen tegen de gemeente Dordrecht: “Het kan niet zo zijn dat wij telkens bij de rechter ons gelijk moeten halen en de gemeente aan de zijlijn blijft staan. Het sportbedrijf heeft het kunstgrasveld hier aangelegd, is eigenaar en verantwoodelijk voor de regels, die aan de club gesteld worden.”

 

 

Bron:Rtv Rijnmond