Unicef Pel het lam DordrechtUnicef verkoop weer van start gegaan

DORDRECHT – De officiële start van de Unicef najaarsverkopen in Dordrecht was traditiegetrouw in Plusmarkt ‘t Lam aan de Dubbelsteijnlaan. Pel ‘t Lam gaf maandag met zijn aankoop het startsein voor de actie van Unicef die dit jaar het motto ‘We gaan voor nul’ heeft meegekregen.

 

 

 

 

 

“We gaan voor nul. Het lijkt op het eerste gezicht een vreemd motto omdat we in de huidige maatschappij gewoonlijk gaan voor het maximum of wel een tien. Maar in dit geval is het streven naar nul een heel nobel streven”, aldus Piet Kranendonk van Unicef Drechtsteden. “Dagelijks sterven op de hele wereld 19.000 kinderen jonger dan vijf jaar. Unicef wil hier, met uw hulp door het kopen van kaarten en producten, wat aan doen. Veel van deze sterfgevallen waren namelijk niet nodig geweest omdat ze door eenvoudige middelen te voorkomen waren. Door vaccinaties die bij ons heel gewoon zijn, bijvoorbeeld tegen mazelen. Met het verstrekken van muskietennetten en het zorgen voor schoon drinkwater zijn ook heel veel kinderen te redden die dan gezond kunnen opgroeien. Unicef gaat voor nul!”

 

De Unicefstand is woensdag nog te vinden in Plusmarkt ‘t Lam en komt daar op maandag 10 en dinsdag 11 december weer terug. Verder deze week nog tot en met vrijdag ook in de locatie Dordwijk van het Albert Schweizer ziekenhuis. In winkelcentrum Sterrenburg kunnen mensen terecht vanaf dinsdag 27 november tot en met zaterdag 1 december en van dinsdag 11 december tot en met zaterdag 15 december. Zie voor alle data en tijden, en meer informatie: www.unicef.nl/drechtsteden.

 

 

Bron:Dordt Centraal