Protestmars voor nieuw stadion FC DordrechtGemeente heeft voorkeur voor locatie  Krommedijk

Het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht en het bestuur van FC Dordrecht gaan samen de kaders verkennen om te komen tot renovatie van het huidige stadion of een nieuw stadion op het sportpark Krommedijk. Beide partijen hebben vertrouwen in de verkennende gesprekken die de komende maanden plaats vinden onder begeleiding van Arjan Driesprong, voormalig vicevoorzitter van de Sportraad Dordrecht.

 

 

 

 

 

Op dinsdag 20 november 2012 heeft een delegatie van het bestuur van FC Dordrecht gesproken met voltallig college van burgemeester en wethouders. Bij dit gesprek zijn afspraken gemaakt over de te volgen koers bij de verkennende gesprekken. Wethouder Rinette Reynvaan wil dat er de komende maanden vooral duidelijkheid komt. ,,We moeten wederzijds in beeld krijgen wat de kaders en wensen zijn. Het is duidelijk dat de mogelijkheden voor de gemeente beperkt zijn. Voor de gemeente is de huidige locatie van het stadion uitgangspunt.”

 

Voorzitter Ad Heijsman van FC Dordrecht vindt dit ook voor de club een bespreekbare optie. ,,We willen nu vooruit kijken. Doorgaan op de oude voet is geen optie. Onze voorkeur is nieuwbouw, maar je kunt ook tribune voor tribune aanpakken. We gaan graag met de gemeente in gesprek over de mogelijkheden.”