Dordrecht albert schweitzer ziekenhuis - overhandiging laptops Michael WingsopVan der Gijp opent communicatiesysteem voor patiëntjes

DORDRECHT – Kinderen die moeten verblijven op de kinderafdeling van het Albert Schweitzer ziekenhuis Dordwijk hebben sinds woensdag veel meer mogelijkheden om te communiceren met familie en vrienden dankzij het Michael-Wing-System. Oud-voetballer en analyticus René van der Gijp, ambassadeur van de Stichting Michael-Wings, verrichtte de lancering van het systeem met internet aan bed, laptops en medisch hygiënische toetsenborden.

 

 

 

Michael Kenniphaas was een 18-jarige jongen uit Alkmaar die op 16 april 2005 overleed aan leukemie. Hij miste in het ziekenhuis zijn internetcontacten. Zijn huiswerk kon hij niet mailen en ook MSN-en met zijn vrienden was niet mogelijk. Zijn idee om draadloos internet en geschikte laptops te regelen op de oncologische afdeling van het Vumc in Amsterdam heeft niet meer kunnen bewerkstelligen, maar na zijn overlijden hebben familie en vrienden dit opgepakt. Die actie leidde in december 2005 tot het eerste Michael-Wing-System. Zeven jaar later beschikken, inclusief Dordwijk, achttien ziekenhuizen over het systeem. Internet biedt patientjes in deze ziekenhuizen de mogelijkheid om de tijd te even te vergeten en in een wereld te stappen waar ziekte op de achtergrond staat en waar het kind even de controle uitvoert.Het Dordtse ziekenhuis had al wel draadloos internet, vertelt een woordvoerder. “Maar dat heeft nog niet altijd overal genoeg capaciteit. Voor dit systeem heeft de kinderafdeling nu een extra sterk signaal gekregen. En acht speciale laptops die ze ook in bed kunnen gebruiken.”

 

Bron:Dordt Centraal