A&P winnaar MVO-award Drechtsteden 2012

A&P is op 1 november tijdens de Zakenbeurs Drechtsteden uitgeroepen tot de winnaar van de MVO-award Drechtsteden 2012. In totaal deden er 23 bedrijven hieraan mee. De MVO-award is een prijs voor ondernemingen uit de Drechtsteden die succesvol zijn op maatschappelijk, ecologisch en economisch terrein.

 

 

 

 

Nadat de jury de bedrijven bezocht had en een MVO-checklist had afgenomen, werden er 3 geselecteerd door hun onderscheidende vermogen op het gebied van MVO: A&P, Nedcoat Alblasserdam en Opnieuw & Co. Vervolgens kon ook het publiek een stem uitbrengen op een van de genomineerden. In totaal zijn er bijna 900 stemmen uitgebracht. De uiteindelijke uitslag werd 50% bepaald door de jury, en 50% door het publiek. Op de Zakenbeurs Drechtsteden werd de uitkomst bekendgemaakt door Rob Koller, directeur ICS International BV, die vorig jaar de MVO-award heeft gewonnen.

Kees Herweijer van A&P uit Zwijndrecht: “Wij zijn enorm trots op de MVO-award. Hij heeft al een prominente plek op ons kantoor gekregen! MVO zit A&P in de genen. Onze mensen zijn ons kapitaal, wij investeren in opleiding, gezondheid (sportfaciliteiten) en een prettige werkomgeving. Het pand van A&P is duurzaam gebouwd en wordt via aardwarmte verwarmd en adiabatisch gekoeld. Binnen ons assortiment promoten wij continu de duurzame varianten van onze producten. Een goed voorbeeld hiervan zijn onze SATINO BLACK artikelen. A&P ondersteunt de MVO-award dan ook van harte. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen moet voor elk bedrijf binnen de Drechtsteden een ‘way of work’ worden.”

Tijdens de workshop die voor de uitreiking werd gehouden, werd dan ook nogmaals bevestigd dat ‘je het verduurzamen van je bedrijf’ niet alleen kunt doen, en juist bedrijven in de regio daarin nog meer samen kunnen optrekken met oog op innovatie, langdurige samenwerking en winst.