Zwemmers Dordtse reddingsbrigade op WK

DORDRECHT – De reddingsbrigade van Dordrecht hoort bij de beste drie brigades in Nederland. Of ‘we’ ook bij de beste ter wereld behoren blijkt tussen 7 en 18 november. Dan doet Dordtenaar Melvin van der Meij mee aan de wereldkampioenschappen Rescue 2012 in Adelaide, Zuid-Australië. Uit de Dordtse brigade reisde ook de Bredase Ela Hutten, vriendin van Van der Meij, af naar het WK.

 

 

 

 

 

Afgelopen zondag vertrok het nationale team, waaronder Van der Meij ‘down under’ om hun krachten te meten met reddingszwemmers uit alle uithoeken van de wereld. De 19-jarige zwemmer heeft hard getraind: “In de voorbereiding voor het kampioenschap heb ik één looptraining, zes zwembad-, twee buiten- en drie krachttrainingen per week gedaan.” Omdat de Indische Oceaan nu eenmaal andere eisen stelt dan het zwembad aan de Fanny Blankers-Koenweg, heeft hij ook volop op zee geoefend.

Benjamin
Melvin werd op zijn tiende lid van de reddingsbrigade. Ondanks zijn ervaring, hoort hij in Australië bij de jonkies: “De meeste deelnemers zijn een stuk ouder.” Hij zwemt nog maar kort bij de senioren. De WK is zijn eerste grote evenement als ‘volwassen’ zwemmer. Van der Meij komt uit in meerdere onderdelen, zoals de 100 meter reddingswissel en 50 meter popvervoeren. “Die pop heeft een gewicht van zo’n 50 kilo als hij vol water zit.”

Selectie
Het gaat hard voor de Dordtse zwemmer. Vorig jaar november werd hij een van de tien geselecteerde heren van het Nederlandse team. Daarnaast werden er tien vrouwen geselecteerd. Uiteindelijk zijn de zes beste heren en dames uit het nationale team uitgezonden naar het WK. De selectie is zo opgebouwd dat er bij elk onderdeel een Nederlander aan de start komt. Of Van der Meij zijn persoonlijke record verbreekt en welke plaats het oranjeteam bereikt in het toernooi is over anderhalve week bekend.

 

 

Bron:Dordt Centraal