(Update) Johan Versluis stopt op doktersadvies met voetballen

FC Dordrecht-speler Johan Versluis stopt per direct met voetballen. Bij de 29-jarige verdediger werd in augustus van dit jaar een hartafwijking geconstateerd. Na diverse onderzoeken heeft hij op doktersadvies definitief een punt achter zijn loopbaan gezet.

 

 

 

 

Over een half jaar moet Versluis zich weer melden in het ziekenhuis voor een nieuwe controle. Dan moet er meer duidelijkheid komen of zijn hartafwijking te maken heeft met het bedrijven van topsport of dat het een geboren afwijking is. Het voortzetten van zijn loopbaan is gevaarlijk, omdat hij te kampen kan krijgen met hartritmestoornissen of hartfalen.

 

‘Ik had me voorbereid op het ergste, maar als je het hoort wil je het niet geloven. Het komt dus altijd als een verrassing. Ik heb altijd kunnen sporten en nergens last van gehad. Als je na zoveel weken een uitslag krijgt en die niet positief is, dan komt dat hard aan. Maar ja, ik moet verder,’ aldus Versluis.’Misschien is het beter dat ik er nu achter kom en ik alles kan blijven doen, dan wanneer het te laat zou zijn. Daar heb ik helemaal niets aan. Ik moet er maar het positieve uithalen, maar het zal nog moeilijk zat worden de komende tijd voor mij. Mijn hele leven gaat veranderen.’De voormalig jeugdspeler van Feyenoord was al jaren een vaste kracht in de hoofdmacht van FC Dordrecht.

 

 

Bron:Rtv Rijnmmond