Twee Podiumplaatsen kunstrijdsters Kunstrijvereniging De Drechtsteden

DORDRECHT- Op de Jaap Edenijsbaan in Amsterdam werd zaterdag de 1e selectiewedstrijd voor kwalificatie aan het ONK 2013 verreden. Van Kunstrijvereniging De Drechtsteden kwamen zes rijdsters in diverse categorieën in actie. Dit leverde twee podiumplaatsen op voor De Dordtse Winnie Dekker en Rotterdamse Kyarha van Tiel.

 

 

 

 

 

Winnie Dekker (17) uit Dordrecht reed zich met de vrije kür naar de 3e plaats.
Winnie opende haar kür op waar seniorenniveau heel sterk en liet geen steken vallen. Deze tweedejaars studente management-assistente aan het Da Vinci college in Dordrecht loopt momenteel stage, werkt een aantal uren en combineert dit met haar trainingen. Ze traint 12 uur per week op het ijs, volgt ze 3 uur per week dans/ ballet en 3 uur per week conditie en off- ice training.

 

Winnie is voornemens ook in de komende selectiewedstrijden om een goede prestatie neer te zetten en zich te kwalificeren voor deelname aan het Open Nederlands Kampioenschap. Dat het ONK op 15 en 16 december 2012 op de Sportboulevard in Dordrecht wordt verreden is voor Winnie een extra stimulans. Ze zal dit seizoen in diverse wedstrijden aan haar vorm werken en op 13 oktober rijdt ze alweer een wedstrijd in het Belgische Leuven en op 28 oktober staat de 2e selectiewedstrijd voor het ONK in Groningen op het programma.In de categorie Junioren reden de 17-jarige Tara Reijns uit Goudswaard en de 16 jarige Romy de Sterke uit ’s-Gravendeel. In een veld van 17 deelneemsters reed Tara een mooie vrije kür maar kon haar niveau niet pakken en eindigde op de 8e plaats. Romy de Sterke reed haar kür met een hele mooie presentatie maar kon de vorm niet vinden in deze wedstrijd, liet de punten liggen door het maken van kleine foutjes bij de elementen en eindigde op de 15e plaats.

 

Amber IJsselstein (14) uit Ridderkerk uitkomend in de categorie Novice, reed een ijzersterke kür maar maakte een fout in haar laatste element (combinatiesprong) en miste hierdoor 4 punten. Zij eindigde als 10e.In de categorie Novice debuteerde de 12-jarige Kyarha van Tiel uit Rotterdam. Zij reed haar moeilijke kür foutloos. Een erg knappe prestatie van deze talentvolle jonge rijdster om meteen aan de leiding te gaan in deze hogere categorie.In de categorie Debs eindigde de 9-jarige Sophie Bijkerk uit Barendrecht op de 4e plaats. Deze eveneens talentvolle jonge kunstrijdster maakte het zichzelf niet makkelijk en ging de uitdaging aan door een kür te rijden met alle dubbele sprongen. Helaas kwam haar combinatiesprong niet goed uit de verf waardoor zij punten moest inleveren.

 

Vanaf deze week richten de trainingen zich op het rijden van de technische korte kür in de volgende selectiewedstrijd. Deze staat geprogrammeerd op 28 oktober in Groningen. Na het rijden van drie selectiewedstrijden bepalen de twee beste resultaten welke twaalf rijdsters de kwalificatie hebben voor deelname aan het Open Nederlands Kampioenschap dat op 16 en 17 december in Dordrecht zal plaatsvinden.